Postări

Se afișează postări din decembrie, 2014

Câștigătorii concursului Blog HOP de Crăciun

Imagine
Bună tuturor! Sper că ați petrecut frumos aceste zile de Crăciun, dar mai este azi și mâine, așadar vă urez ”Crăciun fericit!” în continuare. Dar, să trecem la ale noastre. Concursul  Blog HOP de Crăciun s-a încheiat. Au participat 40 de persoane, în total, aici aveți și lista lor:

Recenzie carte: Ticălosul seducător de Christina Lauren

Imagine
Anul acesta, mai ales sfârșitul lui a fost plin .... Plin de multe chestii, unele bune, altele care îți încearcă voința, puterea și sufletul. Iar altele au fost cu adevărat minunate. Printre acestea, ultimele menționate, există ceva care mă bucură enorm: am legat niște prietenii super faine (Obișnuiți-vă! Așa vorbesc eu, cu ”super fain”, ”mișto”, ”wow” și ”interesant” - Da, am ticuri verbale) cu persoane pe care nu le-am întâlnit, încă, în persoană. Prietenii minunate care mă bucură, mă ajută să trec peste aspectele mai puțin neplăcute ale vieții.

Clacă în așteptarea Crăciunului

Imagine
Ce poate fi mai frumos decât să te înconjori de lucruri făcute de mânuțele tale, să asculți o muzica bună, poate chiar colinde și să mai urmărești ceea ce au mai creat prietenii ....totul în așteptarea magiei Crăciunului?!
Mă întrebam ce să fac, cum să fac, apoi mi-am zis ....mai bine să mă întreb cui anume să-i fac cadoul și voi ști și ce anume. Așadar, din multitudinea de prieteni apropiați, familie, colegi și cunoscuți, mulți dintre ei bookaholici la fel ca și mine, m-am hotărât să creez ceva pentru o iubitoare de cărți, ceva de Crăciun, dar și cu tentă livrească.

Calendar Advent: 14 Decembrie - Secret Santa la locul de muncă

Imagine
La serviciu am organizat un Secret Santa. Este vorba despre adunarea numelor noastre pe bilețele, într-o cutie, și fiecare extrage un bilețel trebuind să facă un cadou persoanei al cărei nume se regăsea acolo. Anul acesta am nimerit-o pe Emilia.
Nu știam prea multe despre ea, fiind ultima venită în echipa noastră, dar am observat că îi plac lucrurile făcute cu atenție, migăloase, cele decorative. Ea însăși se ocupă cu handmade-ul. 

Crăciunul Bloggerilor

Imagine
Nu particip eu la multe campanii sau concursuri. Din lipsă de timp și de chef. Dar, luna aceasta, am zis că nu strică - poate mai rotunjesc puțin bugetul alocat cadourilor (pentru familie și prieteni și, de ce nu, pentru mine).

Cadoul meu de Crăciun - cărțile de vizită

Iulie 2014. Ziua mea de naștere. Cum a căzut fix în mijlocul săptămânii, am primit doar niște prieteni în vizită, lăsând petrecerea pentru weekend, când toți ar fi fost liberi.
Bun, până aici totul a decurs normal. În afară de faptul că am avut parte de o surpriză când au ajuns la noi prietenii de care vă vorbeam. Cu un tort cu ciocolată albă și cremă de trandafiri și cu o întrebare plasată strategic. Prima dată nici nu mi-am dat seama. Acuma râd când îmi aduc aminte.

Calendar Advent: 10 Decembrie - Amintirile

Imagine
Da, vă voi scrie despre amintiri. Amintirile mele despre Crăciunuri trecute, despre unul dintre cele mai frumoase.
Stau și mă gândesc și acuma facă a fost adevărat sau doar ni s-a înscenat. Oricum ar fi fost, este pe locul 2 în lista celor mai faine Crăciunuri dintotdeauna.
Să tot fi avut eu vreo 5 ani, cred, și fratele meu vreo 2 ani și jumătate. Am fost trimiși de părinți la țară, la bunici, împreună cu mătușa noastră - o tânără încă pe băncile liceului. Părinții noștri mai aveau zile de lucrat până să aibă și ei liber, iar noi ne puteam bucura de zăpada și bunici.

Cadourile haioase sunt cele mai frumoase

Imagine
Vine Crăciunul! Cum, nu știați? Atunci vă spun eu: vine Crăciunul și deja intru în panică. Curățenia în casă - se rezolvă, mâncarea - o rezolvăm și pe ea (părinții noștri, binecuvântat fie-le sufletul lor darnic, pregătesc mâncare cât pentru o nuntă mică - cam vreo 100 de persoane), cadourile - ei, aici e altă poveste.
Anul acesta am organizat două Secret Santa naționale (cu persoane din mai multe orase, de fapt, chiar și din Republica Moldova): cu cărți și cu handmade. 

Calendar Advent: 9 Decembrie - Filmele de Crăciun

Pe 7 decembrie nu am mai avut timp să postez în Calendarul Advent. Poate și pentru că am fost ”invadați” de musafiri, ne-am jucat, am mâncat, am râs și am petrecut fain. Duminică a fost o zi de socializare în offline. Luni a fost o zi plină de ”emoții”, nu toate tocmai bune, dar astăzi o luăm de la capăt cu online-ul.
După cum știți, mai sunt doar câteva zile până la Crăciun (15 zile până la Ajun), așadar, pentru unii, revine stresul anual cu curățenia, pregătirea bucatelor, fuga după brad, după cadourile potrivite fiecăruia.
Între timp, atunci când mai prind și eu un moment liber, încerc să mai citesc sau să mai vizionez un film. Astfel m-am hotărât să vă postez o listă cu filmele de Crăciun .... nu toate, doar cele care îmi plac mie.

Calendar Advent: 6 decembrie - Cărți cadou de Crăciun

Imagine
6 decembrie - A trecut primul Moș pe la voi? Sau întrebarea cea mai nimerită ar fi: ați primit ceva bun sau o nuielușă? :)
Și la noi a venit, mai mult la Emi, dar și eu am primit ceva bunuț-bunuț: o carte (altădată despre asta - va urma o recenzie). Cum deja Moș Nicolae a trecut, ma gândesc la cadourile de Crăciun, la ce aș putea să iau pentru fiecare. Și am destule persoane cărora să le tot fac cadouri sub formă de cărți: mama, soțul, verișori de vârstă mai mică, prieteni și, desigur, Emi - care deja a început să ne calce pe urme și să-și formeze propria bibliotecă, cu cărticele minunate, viu colorate și pline de surprize.

Calendar Advent: 5 Decembrie (CONCURS) ÎNCHEIAT

Imagine
Bună seara!
Astăzi am ceva mai special pregătit pentru voi: un HOP de Crăciun. Un concurs de Crăciun, cu cărți și semne de carte handmade.  Sper să vă înscrieți în număr cât mai mare. Acest HOP Cadouri de Crăciun este organizat de către Bibliophile Mystery.


Calendar Advent: 4 Decembrie

Imagine
4 decembrie. Am văzut deja persoane hărnicuțe care și-au curățat ghetuțele deja. Noi încă nu. Mai avem de ieșit, de făcut cumpărături :)
Calendar Advent: 3 Decembrie

Imagine
3 Decembrie. Încă puțin și vine și Moșul .... Deocamdată, Moș Nicolae. Să sperăm că va bucura pe toată lumea. Până atunci, ascultați 2 cântece de Crăciun care mi-au plăcut foarte mult și vă puteți încerca mână la meșterit :)
sursă o cană de sare, o cană de faină de grâu și o cană de apă călduță pot deveni ornamente pentru brad sau un fel de etichetă pentru cadouri
sursă cred că ar cam fi timpul să îl pregătim pe Moț Crăciun ... haine pentru dormit, pentru meșterit și pentru cutreierat lumea cu scopul de a împărți cadouri

Calendar Advent: 1 Decembrie, 2 Decembrie.

Calendar Advent: 2 Decembrie

Imagine
Astăzi, 2 decembrie, vreau să vă arăt în Calendarul Advent cum să meșterim anumite decorațiuni pentru Crăciun. Mai important, putem să îi implicăm și pe copii, dacă sunt destul de mari pentru așa ceva.


sursa
Întotdeauna mi-am dorit să fac așa ceva: să stau în casă, la căldură, împreună cu copii, prieteni, familie și să meșterim noi la vreun ornament pentru Crăciun în timp ce ne încălzim cu vreo băutură caldă (ceai, ciocolată, vin fiert) și vorbim despre toate, cântam sau mai știu ce am fi făcut. Poate anul acesta voi avea parte de împlinirea visului meu.
Mai puteți vedea și Calendar Advent: 1 Decembrie.

Calendar Advent: 1 Decembrie

Imagine
De-a lungul anilor, am dat peste această sintagmă destul de des în perioada lunii Decembrie, dar nu prea știam nimica despre ea. Apoi m-am informat și am înteles ca ”Advent Calendar” (din engleză) înseamnă un calendar care să numere zilele dinaintea Crăciunului. Mi-a plăcut ideea, așa că am preluat-o și eu, dar sub o altă formă, specifică blogului.
Să vedem: eu voi posta în fiecare zi, pe blog, ceva în legătură cu Crăciunul - video, imagine, poveste, muzică, desene și filmulețe, lucru manual (al meu sau idei pentru voi) ... de toate.
Și pentru că acest Calendar Advent începe pe 1 Decembrie care este și Ziua Națională a Românilor, vă urez un mare ”LA MULȚI ANI, ROMÂNI!”. Astfel că vă las aici un video frumos, despre cum ar fi fost lumea fără România:

Bebetto100

Pentru prima zi a acestui Calendar, am hotărât să pun din fiecare câte una. Așadar avem:

1. Video cu muzică de Crăciun


waitingonjc7

2. Desene animate

KeepBelievingClub!

3. Lucru manual


4. Poveste de Crăciun
”Legenda Bradului
Legenda spune c…

Jocuri interesante pentru copii și nu numai

Imagine
Timpul meu este limitat în ultima vreme. Cred că cei care mă cunosc știu deja că mai mult timp îl petrec cu Emilia (Emi), fiica mea, și cu cărțile decât cu orice altceva. Cărțile au fost, și încă sunt, cea mai plăcută metodă de a mă relaxa, de a evada uneori din realitate aceasta și de a cufunda într-o lume de fantezie.

Numai că ajungi să vrei ceva mai mult: diversitate. Nu neapărat a cărților, deși mi-ar place să am mai multe, ci o diversitate a metodei de a mă relaxa. Am început să joc diferite jocuri online, board games (acasă. cu familia și prietenii). Culmea e că nu prea mă interesau jocurile de strategie decât atunci când era vorba de board games. La jocurile online, nu știu de ce, am ales jocurile pentru copii - poate pentru a-mi aminti de copilăria mea, de desenele animate vizionate la acea vreme și poate pentru că îi plac și Emiliei.Am început cu jocuri ușurele, am trecut prin ceva mai multe, până m-am hotărât să rămân numai la câteva. Jocuri care să-mi amintească de acele c…

Recenzie carte: Trashed by Jasinda Wilder

Imagine
Am așteptat să apară acest roman, încă din momentul în care am citit descrierea lui, pe pagina web a Jasindei Wilder. Pe 25 noiembrie a fost publicat, pe Amazon .... 2 zile mai târziu mi-am zis că nu se mai poate așa și am cumpărat cartea (deși am zis că voi aștepta), prețul fiind comparabil cu o carte din România, doar vreo 21 de lei, menționând că am primit-o imediat în contul aplicației Kindle Cloud Reader.
Adevărat, mi-a luat până pe 1 decembrie să o termin de citit, nu pentru că ar fi greu de citit, ci pentru că nu am chiar așa mult timp liber pe cât mi-aș dori. 
Nu vă voi povesti foarte multe despre acțiunea cărții, dar vă voi povesti cum mi s-a părut. Dar, să începem cu începutul.
Trashed (Stripped, volumul 2)Jasinda Wilder170 de pagini (din care vreo 8 pagini cu începutul cărții Falling Away, a 4-a din seria Falling, povestea lui Ben, care apare pe 6 ianuarie 2015)18 capitole și un epilog
Despre carte:
Sunt un nimeni. Sunt orfană. Femeie de serviciu. Studentă. Virgină.
Și el? El est…