Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2014

Rime amuzante

Imagine
Un vânt micA stârnitÎntr-un ibricO mică furtună.Lumea, nebună,O credea de bună.
***
Un vânt mijlociuNu mă lăsa să viuȘi, dintr-un capriciuM-a purtat pe aripile salePână-n fața ușii tale.
***
 Un vânt mare, mare,S-a gândit să scoaleDe prin curtea toatăPietre, praf si lighioane.Casa gemeaVaca zburaIon plângeaIar MăriaEhei, Măria,Nebuna râdea.


Sous le Vent de Guerlain este un parfum floral pentru femei. Sous le Vent a fost lansat în 1933. Nasul din spatele acestui parfum este Jacques Guerlain. Notele de vârf sunt lavandă, tarhon și bergamotă; notele de mijloc sunt note verzi, de iasomie și garoafe; notele de bază sunt stânjenel și note lemnoase.
Acest parfum este descris ca unul pentru care ar trebui să-ți vinzi toată colecția de parfumuri pentru a putea să îl cumperi. Este un parfum vintage, scump (un preț de 4 cifre - cel puțin așa am văzut; în dolari) și care te poartă în cu totul altă lume; un parfum pentru o persoană a trecutului cu ochii îndreptați spre viitor.
***

Apoi am găsit acest cân…

Recenzie: Cucerirea scoţianului (III) de Arlette Geneve

Imagine
Volumul III - Cucerirea scoţianului


Editura LiderColecţia Cărţi pentru sufletSeria PenwordNumăr de pagini: 460
Volumul al III-lea prezintă povestea de iubire dintre Brandon McGregor, vărul lui Justin şi Jamie, din partea scoţiană a familiei Penword, şi a Marinei del Valle y Aguilar, verişoara lui Diego Vilchez, bărbatul care s-a căsătorit cu sora mai mică a lui Brandon printr-un vicleşug.
O altă poveste în care caracterul naţionalist al celor doi se războieşte cu sentimentele pe care încep să le aibă, încă o carte din care răzbate lipsa de comunicare, neînţelegerile care nu vor să fie lămurite, încăpăţânarea şi gelozia protagoniştilor, din nou prime iubiri care sunt, de fapt, infatuări.
Brandon şi Mariana se cunosc când acesta ajunge în Spania şi este atacat de hoţi mascaţi şi cu pistoale, chiar pe pământul tatălui Aurorei. Aceasta intervine, pentru că nu suportă să vadă nevinovaţi căzând prada hoţilor, mai ales că are impresia că ştie cine se ascunde în spatele măştii şi anume cel mai bu…

Recenzie: Diavolul cu ochi albaştri (Travis series II) de Lisa Kleypas

Imagine
Nu ştiu de când nu am mai citit o carte ale cărei 100 de pagini să stârnească în mine o revoltă atât de aprigă, o greaţă şi o dorinţă de a face ceva rău cuiva. Nu pentru că nu ar fi fost scrise bine cele 100 de pagini, din contră, sunt scrise foarte bine, descriu un calvar care te face să-ţi doreşti o baie după ce ai citit prin ce a trecut protagonista - doar pentru că ştii că există, în realitate, mii şi sute de mii de femei care păţesc la fel şi chiar mai rău.


Dar să vă explic. Haven Marie Travis se află la nunta fratelui ei mai mare, Cage, cu Liberty. Alături de ea se află iubitul ei, Nick. Printre invitaţi descoperă şi un bărbat, nu neapărat frumos, dar cu siguranţă foarte atrăgător, cu cei mai albaştri ochi văzuţi vreodată. Dar deja îl clasifică prea periculos pentru liniştea ei şi încearcă să se bucure de petrecerea dată în cinstea fratelui şi cumnatei ei, deşi e mai mult o etalare a bogăţiei familiei decât o petrecere pentru iubirea celor doi.
E prea agasată de tot ceea ce vede ş…

Recenzie: Farmec şi seducţie (II) de Arlette Geneve

Imagine
Volumul II - Farmec şi Seducţie


Editura LiderColecţia Cărţi pentru sufletSeria PenwordNumăr de pagini: 303
Volumul prezintă povestea de dragoste dintre Jamie Penword, fratele lui Justin, şi Isabel de Denise, fiica necunoscută a lui Rodrigo şi verişoara Aurorei.
Un caz aparte, această carte, deoarece primul volum te menţine în alertă cu relaţia spinoasă dintre Justin şi Aurora. În acest volum, mai aflăm câte ceva despre trecutul membrilor familiei Velasco, în special, Rogrido. Acesta nu ştia că are o fiică, că iubita lui din tinereţe, mai mare cu peste 10 ani, era însărcinaţă în momentul în care îi refuză cererea în căsătorie. Totuşi, iubirea lui trebuie să fi fost foarte puternică, deoarece nu se căsătoreşte niciodată.
Isabel ajunge în Anglia căutându-şi tatăl şi fugind de duşmanul de moarte al familiei Velasco, Alonso de Lara y Guzman, având alături de ea un băieţel pe care îl prezintă ca al său - Dorian. Îndurerată de moartea surorii ei gemene (mulţi gemeni în cărţile Arlettei Geneve), …

Recenzie: Spinii Dragostei (I) de Arlette Geneve

Imagine
Cred că m-am apucat de această recenzie de vreo 10 ori de când am terminat de citit şi primele 2 volume (note to self:nu mai citi prima dată ultimul volum, chiar dacă te mănâncă palmele), pe care le-am citit în 12 ore, pe lângă făcut mâncare, curat, jucat şi dansat cu Emi. Se vede treaba că nu le prea am cu recenziile. Vroiam să scriu tot despre fiecare carte, dar ar fi ieşit un roman în miniatură. Atunci nimeni nu ar mai fi citit.
Volumul I - Spinii dragostei


Editura LiderColecţia Cărţi pentru sufletSeria PenwordNumăr de pagini: 415
Volumul de faţă prezintă zbuciumata poveste de dragoste dintre Justin Penword şi Aurora de Velasco y Duero ... Aşadar, un englez şi o spanioloaică focoasă - o combinaţie explozivă a caracterelor, temperamentelor şi personalităţilor celor 2, ca indivizi şi ca naţiuni.
Aurora află că este pe jumătate britanică, că tatăl ei nu e mort, ci un aristocrat englez, care nici măcar nu ştiuse de existenţa ei. Unchiul Rodrigo este suspectat de trădare de ţară şi încearcă…

Sunt bolnavă, dar nu vreau să mă tratez

Imagine
Bun titlu de articol, nu?
Da, am descoperit că sunt bolnavă şi că boala mea e incurabilă. Nu ştiu dacă se transmite, deşi am observat că cei din jurul meu reacţionează diferit când aud de boala mea: unii îşi dau ochii peste cap şi scot un sunet din gură, un fel de pleoscăit, ceva de genul "hai, lasă-mă, eşti imposibilă!"; alţii mă cred de-a dreptul nebună "gata, oameni buni, a luat-o pe ulei, nu mai are scăpare!", pe când cei mai apropiaţi mie îmi şoptesc pe la spate: "e transmisibilă? o vreau şi eu!".
Acuma să nu vă gandiţi că e o boală reală, care atacă corpul uman (deşi te poate lăsa uneori cu ochii roşii, cu puţină febră, puţina hipertensiune, cearcăne şi senzaţia că nu prea mai ştii nici ce zi este - cam ca o răceală, dar mult mai plăcută), să ştiţi că unii suferă de forme mult mai intense şi dăunătoare decât mine. Cel putin, mie îmi afectează portofelul, dar altora le afectează toată viaţa.
Se zice, în engleză, că nu există aşa ceva ca prea multe cărţi…