Postări

Se afișează postări din aprilie, 2014

Mfc - În grădină am o floare

Imagine
PS: Pentru a participa la "Miercurea fără cuvinte", postează pe blogul tău o fotografie sau o serie de fotografii care să transmită ceva frumos și apoi introdu link-ul postării. Mai multe găsiți la Carmen.
Happy WW! Pupici  *:*

Ziua internațională a cărții

Imagine
Luna asta m-am cumințit. Nu am mai cumpărat nici o carte, nu am mai dat decat o singură comandă. În schimb, cărțile pe care le-am cumpărat până acuma sunt continuări ale unor mari romane, doar că sunt scrise de către alte autoare. (Am citit până în prezent Din nou la Pemberley și mi-a plăcut enorm; am început Alături de Edward și pare promițător) Abia aștept să văd ce noi întorsături de situație voi găsi în aceste cărți. Să vi le prezint:


Acestea două sunt un cadou de la doi prieteni buni (Daniel și Romina). Sunt cărți în engleză, iar Captain Blood o am și în română, format electronic.

Sunt ceva cărți, nu? Ei bine, câteva titluri din acestea vor ajunge și pe la voi, sub forma unui alt concurs cu cărți, dar despre asta ceva mai încolo.
Azi, 23 aprilie, este ziua internațională a cărții .... deși, în străinătate, este cunoscută sub denumirea de World Book Night. Se sărbătorește și la noi, de ceva timp. 
Anul acesta, Editura Litera organizează Noaptea cărților deschise (București), în c…

Nu fac mai nimica

Imagine
Până mai ieri credeam că vom fi pe drumuri de Paște. Se pare că nu. Până la urmă, am răcit și eu, așadar suntem o familie de răciți, care vor rămâne acasă de sărbători.
Nu am făcut absolut nimica pregătiri pentru sărbători. Soțul meu a lucrat și azi, cu toată starea lui de rău, iar eu am stat cu Emilia, bolnăvioră, mofturoasă și multe altele. Apoi am căzut și eu pradă acestei bronșite urâte. E nebunie cu epidemia aceasta de îmbolnăviți.
Peste tot văd și aud de pregătirile pentru Paște. De la curățenie generală, vopsit sau văruit, până la pregătirea zecilor de feluri de mâncare, la goana după cumpărături, cred că s-a cam uitat ce înseamnă această sărbătoare. Nu că eu aș fi mai brează. Din contră.
Postul nu l-am ținut. Deloc așa cum trebuie. Cel puțin cel culinar. Cât despre postul mental, emotional, sufletesc - și aici am dat-o în bară. Nu am cum să nu mă enervez, să nu mai zic și vreo vorbă nu tocmai la locul ei, să nu fac ceva ce nu trebuia. În fine.
Anul acesta, Paștele sper că va …

Nunta

Imagine
Tot cutreierând internetul acesta vast, am dat peste un anunț care mie mi s-a părut și haios și fain. Haios?! Pentru că nu știam să fie atâtea feluri de aniversările ale nunții. Desigur, se face reclamă la un restaurant, dar nu voi zice la care, doar pentru că nici eu nu mai țin minte care. Oricum, era din Iași. În schimb, stăteam și mă gandeam: Oare există cineva care ar face (sau deja face) așa ceva? Mă refer la aniversarea cununiei lor în fiecare an la același restaurant în care au avut și petrecere de nuntă. Nu zic că nu ar fi ceva frumos, dar mi se pare și ceva costisitor (degeaba), doar dacă nu ai bani care să te scoată din casă.
Acesta era anunțul:
Vă așteptăm să vă reînoiți jurămintele an de an : 
1 an – Nunta de Bumbac, 2 ani – Nunta de Hârtie, 3 ani – Nunta de Piele, 4 ani – Nunta de Fructe/Flori,5 ani – Nunta de Lemn, 6 ani – Nunta de Zahăr, 7 ani – Nunta de Lână, 8 ani – Nunta de Bronz, 9 ani – Nunta de Lut, 10 ani – Nunta de Cositor, 11 ani – Nunta de Fier, 12 ani – Nunta …

La mulți ani, florilor!

Imagine
La mulți ani tuturor florilor! Să aveți o duminică excelentă!
sursă: Pinterest

Repetiție generală

Imagine
 ... pentru luna viitoare, când gâzul meu de fată va împlini un an. Repetiție la prepararea blatului în casă. Am ales un blat de tort cu morcov pentru că am mai preparat un blat cu morcov si pentru ca ne-a plăcut enorm. Numai că această rețetă e altfel. După cum urmează: o cană de faină o cană de zahăr 4 ouă (temperatura camerei) 4 morcovi mari, rași prin răzătoarea mică (sau 6 dacă sunt ceva mai mici) 2 lingurițe de scorțișoară esență de vanilie un plic zahăr vanilinat un plic praf de copt un praf de sare
facultativ, se poate adăuga și pireu/gem de mere/zarzăre (eu am ales gemul de zarzăre pentru că este mai acrișor)
Într-un bol înalt am bătut spumă ouăle cu zahărul, până compoziția s-a deschis la culoare și a devenit ca o cremă. Am adăugat zahărul vanilinat și genul de zarzăre, circa 250 - 300 gr.
În alt vas am amestecat cu un tel cana de faină cu sarea, scorțisoara si praful de copt, pe care apoi le-am încorporat treptat în ouăle bătute. La sfârșit am adăgat și morcovul ras și am …

Mfc- In gradina

Imagine
PS: Pentru a participa la "Miercurea fără cuvinte", postează pe blogul tău o fotografie sau o serie de fotografii care să transmită ceva frumos și apoi introdu link-ul postării. Mai multe găsiți la Carmen.
Happy WW! Pupici  *:*

Mfc- Rainbow Roses

Imagine
O explozie de culoare, o minunatie care sa surprinda ochii ... si inima.Rainbow Roses ... and not only roses
by RAINBOWed Roses
(Peter van de Werken)
PS: Pentru a participa la "Miercurea fără cuvinte", postează pe blogul tău o fotografie sau o serie de fotografii care să transmită ceva frumos și apoi introdu link-ul postării. Mai multe găsiți la Carmen.
Happy WW! Pupici  *:*