Postări

Se afișează postări din aprilie, 2013

Meloman pentru o zi

Imagine
”Meloman pentru o zi” este provocarea lui SoriN pentru noi toți (bloggeri sau nu), dar eu am aflat de ea de la  Spunsieu.
Cam târziu (când m-am apucat de postarea era 23.01, marți, 30.04.2013), dar mai bine așa decât niciodată.
O melodie pe care nu am mai ascultat-o de ceva vreme este și prima care mi-a ”răsărit” în minte imediat. Două culori sunt preferatele mele de când mă știu: verde și albastru. De data aceasta, vă las cu o melodie ”albastră”- Azul a lui Fernando Lima."Fără muzică, viața ar putea fi doar o eroare."Friedrich Wilhelm Nietzsche

din una din listele mele de redare de pe Youtube
Dacă doresti să participi , publică pe blogul tău , o melodie preferată de care tocmai ti-ai amintit si vrei să o impartasesti cu noi si inscrie articolul la "Meloman pentru o zi"! - de pe blogul lui SoriN.
Tu ai vreo melodie preferată?

Primele 100 de cuvinte #2 - Noblesse oblige de Christine Grafin von Bruhl

Imagine
Cartea ”Noblesse oblige- arta de a duce o viață nobilă” de Christine Grafin von Bruhl a apărut la editura Nemira, în 2010. Eu am achiziționat-o la târgul de carte Librex 2013 - Iași. Mi s-a părut interesant titlul și pentru că acum ceva timp am dat peste acestă sintagmă într-un desen (anime) pe care, mai apoi, nu l-am mai găsit.

Noblesse oblige înseamnă că cine se intitulează nobil trebuie să acționeze precum un nobil; cu puterea, averea și prestigiul vin și responsabilitățile.”1. NU MAI SPUNE NIMĂNUI

Pe la șaisprezece ani mi-am pus pentru prima dată întrebarea dacă ar fi cazul să mă căsătoresc cu un aristocrat sau nu. Sora mea mai mică tocmai făcea un curs de grădinărit, iar maestrul ei, care îi cunoștea originea, o tachina zilnic întrebând-o dacă pusese ochii pe un soț de rangul ei.

La matura vârstă de cincispreze ani nu ești neapărat stăpân pe tine, încât să găsești întotdeauna răspunsul potrivit la asemenea hărțuieli venite din partea adulților. Sora mea s-a dovedit însă suficient de…

Concurs pentru bloggeri organizat de Enciclopedia călătorului independent pentru 1 Mai

Imagine
Uite un concurs fain pentru bloggeri: Pachet: 2 nopți - 2 persoane la Hotel Piscu Negru 3* pentru 1 Mai (pentru cei care încă nu s-au hotărât ce să facă de 1 Mai).

Alice, de la Enciclopedia calatorului independent, organizează pe blogul ei un concurs pentru bloggeri, având ca premiu pachetul menționat mai sus.

Despre hotel puteți citi aici. În împrejurimi ai ce vizita: hotelul este situat în lanţul montan Făgăraş din Carpaţi, pe Transfăgărășan; lacuri și baraje, peșteri, o cascadă și o cetate, iar peisajul este superb.

Pentru cei interesați de o mini-vacanță plătită, în continuare găsiți regulile de participare la concurs:


- Răspunde la cele 5 întrebări de mai jos într-un articol detailat pe blogul tău!- Lasă-mi într-un comentariu la acest articol link spre articolul tău ca să te pot înscrie în concurs

sursă foto

Când ai fost ultima oară pe Transfăgărășan?Intra pe site-ul Hotelului http://hotelpisculnegru.ro și spune-mi 3 lucruri care îți placÎn viziunea ta, cum arată un 1 Mai perfect pe…

Revenge is sweet - or so they say!

Imagine
Doamne, Doamne, câte mai afli dacă ai timp! Pe mine mă amuză ”creativitatea” unora. De la celebrele wedding cake-uri (torturile de nuntă) s-a ajuns la cele de divorț.
Am trecut și eu prin ”chinurile” alegerii unui tort de nuntă - glumesc!!!, nu a fost deloc un chin, știam ce vroiam și am primit chiar mai mult. Sper să nu ajung și la alegerea celui de-al doilea tip de tort. :)))))
De la ”Till death do us part” la sărbatorirea noului statut de celibatar/ă nu par a fi prea mulți pași (în prezent). Și, astfel, cu noua modă a petrecerilor de divorț a apărut și trend-ul cu cele mai amuzante torturi de divorț
Și urmează galeria cu imaginile în sine (prea multă vorbărie strică, în acest caz):

sursă foto (până când moartea ne va despărți - depinde a cui moarte)

sursă foto (și acum putem juca fotbal - oricum numai asta aveai în cap)

sursă foto (ducerea gunoiului - înainte o corvoadă, acum o plăcere)

sursă foto (asta a fost împărțirea bunurilor după divorț, hahahaha)

sursă foto (înmormântarea căsnic…

Dos cuerpos/Două trupuri - Octavio Paz

Imagine
DOS CUERPOS
Dos cuerpos frente a frenteson a veces dos olasy la noche es océano.
Dos cuerpos frente a frenteson a veces dos piedrasy la noche es desierto.
Dos cuerpos frente a frenteson a veces raícesen la noche enlazadas.
Dos cuerpos frente a frenteson a veces navajasy la noche relámpago.
Dos cuerpos frente a frenteson dos astros que caenen un cielo vacío.
Octavio Paz - 1944


vocea autorului însuși
***
DOUĂ CORPURI
Două corpuri faţă-n faţăsunt uneoridouă valurişi noapteae un ocean.
Două corpuri faţă-n faţăsunt uneoridouă pietreşi noapteaun deşert.Două corpuri faţă-n faţăsunt uneori rădăciniîn noapte înlănţuite.
Două corpuri faţă-n faţăsunt uneori cuţiteîn noapte fulgerând.Două corpuri faţă-n faţăsunt ca stele căzătoarepe un cer gol.Traducere: Ion Burhan


canal YuoTube

Campanie personală de zâmbit

Imagine
Zilele de stat în casă, în pat, fac rău ”pisicului meu”: plictiseală, gânduri nu prea frumoase, panică și multe altele. Dar nu am avut ce face, a trebuit să urmez indicațiile doctoriței.

Totuși, astăzi simțindu-mă mai bine, fiind foarte frumos afară (soare și o adiere de vânt), vreau să ies din nou, chiar dacă numai pentru a sta pe o bancă, la 5 minute distantă de bloc, și de a mă bucura de soare.
Nu le prea am eu cu gândirea pozitivă (doar am mai zis-o), dar tot am o ultimă speranță că totul va ieși mai bine decât îmi imaginez eu (speranța ținând mai mult de bebe). Și pentru că multe se pot (auto)educa, precum răbdarea, controlul de sine, toleranța etc., mi-am zis că mă pot autoeduca și în ceea ce privește pozitivismul.
Sunt om și eu, la urma urmei, și îmi place să zâmbesc, să râd cu gura până la urechi, să mă simt bine. Astfel, am început de azi o campanie personală: numai lucruri de bine, care să-mi aducă multe zâmbete. În continuare, câteva dintre ele:

Desigur că m-au făcut să zâ…

Primele 100 de cuvinte

Imagine
Prima dată am văzut această rubrică la Krisz, apoi la cea care a dat startul inițiativei: Rosia_Lady.
Pentru că mi s-a părut interesant și pentru că deja citesc 2 cărți, am zis că nu strică să intru și eu în joc. Regulile sunt simple: trebuie să postăm primele 100 de cuvinte din cartea pe care tocmai o citim; în plus să afișăm banner-ul campaniei.

Cartea pe care o citesc în acest moment (una dintre ele, cel puțin) este Imperiul Pierdut de Clive Cussler și Grant Blackwood, o carte foarte interesantă până acuma: aventuri, istorie, arheologie, legende și conspirații.

sursă foto

Și acum, cele 100 de cuvinte:
”Înainte de ivirea zorilor, bărbatul cunoscut sub numele de Jotun înainta hotărât prin ceață, cu gulerul de la mantaua marinărească ridicat și cu un fular înfășurat nu prea strâns în jurul gâtului și al gurii.
Se opri brusc din mers și ascultă. Auzise oare sunet de pași? Își întoarse capul spre stânga, apoi spre dreapta. Undeva înaintea lui se auzi un zgomot înfundat. O cizmă lovind pav…

Cum să faci fericită o femeie?/Cum să faci fericit un bărbat?

Imagine
Pentru a păstra tema ”light și happy” de weekend, uitați ce am mai găsit:

Nu-i dificil să faci fericită o femeie. Un bărbat trebuie să fie DOAR:
1. un bun prieten2. partener 3. iubit4. ca un frate5. ca un tată6. ca un șef7. un electrician8. un tapițer9. un mecanic10. decorator11. stilist12. sexolog13. psiholog14. exterminator de gongi15. un bun ascultător16. organizator17. foarte curat18. simpatetic19. atletic20. cald21. atent22. galant23. inteligent24. simpatic25. creativ26. tandru27. puternic28. înțelegător29. tolerant30. prudent31. ambițios32. capabil33. curajos34. determinat35. sincer36. pasional
Fără a uita să :
37. facă complimente38. iubească shoppingul39. fie onest40. foarte bogat41. relaxant42. fidel
și, de asemenea :
43. să acorde femeii multă atenție44. să-i acorde mult timp45. să-i acorde libertate, niciodată să nu se îngrijoreze unde merge 
și, FOARTE IMPORTANT: 
46. niciodată să nu uite:* zilele de nasșere* aniversările* evenimente organizate de ea

Cum să faci un bărbat fericit?

Îmi plac urările ... cu tâlc

Imagine
Na poftim, că într-o zi frumoasă, de dimineață, am găsit în Inbox-ul meu următorul e-mail:


””Am auzit ca ai avut o astfel de zi .....

Mai intai ai avut probleme cu trezitul de dimineata


Ai avut gatul intepenit

Ti-ai spalat parul si nu i-ai putut da o forma


Noua dieta nu pare sa dea rezultate


Cand ai incercat sa faci putina gimnastica, ai facut o intindere de muschi


Noua ta palarie arata mai bine inainte de a cumpara-o de la magazin


Ai tendinta sa tot pierzi lucruriTe-a prins o ploaie in pauza de pranz

Zile pline de soare

Imagine
Cred că ultimile zile au fost cele mai plăcute din toată sarcina (deși mai avem vreo 4-5 săptămâni, sper ca situația și starea mea să rămână la fel).
Zilele acestea nu am făcut mai nimica (nimica important pentru alții). Noi ne-am ”bălăcit” în soare pe o băncuță în parcul de lângă noi. Datorită mișcării, aerului mai tare, uneori cu adieri de flori de zarzăre și cireșe (de la pomii fructuferi din părculeț) și a soarelui, ajungem acasă numai bune de trimis la nani.
Astfel că zilele acestea am adormit foarte devreme, ne-am trezit nepermis de târziu, am ieșit afară în parc, am stat la soare, am ascultat muzică și am citit. Mai noi, se pare că bubulina mea (de unde și până unde vin eu cu astfel de nume de alint?!) are preferințe muzicale: ieri a fost muzica franțuză (ce minune! materia asta m-a chinuit în școală 10 ani, dar de plăcut îmi plac și mie melodiile), astăzi ne-am oprit la ceva simfonic (nici măcar nu știu ce, se auzea în surdină și se pare că i-a plăcut), altădată a fost vorba …

Cum să ne mai iubim puțin țărișoara noastră

Imagine
Cu bune și rele, este totuși țara noastră: în care ne-am născut noi și generațiile trecute ale familiilor nostre. Dacă alegem să rămânem sau nu în ea, depinde de fiecare. Sunt multe motive pentru a rămâne, la fel de multe (pentru unii, chiar mai multe) pentru a pleca.
Puțin am fost plecați și noi: mai mult un fel de experiență, decât altceva, deși ne-au cam muncit pe brânci cei de acolo :)). Un singur lucru am observat (cel puțin la cei tineri, fără prea multă experiență de viață - cum eram și noi, de fapt, la acea vreme): ce frumoasă pare România când pleci din ea! (părere personală, împărtășită la un pahar, de vorbă cu mai mulți tineri, după o zi toridă și vreo 16 ore de muncă - în ture sau nu).
Mai interesant este, totuși, să dai peste străini care parcă sunt fermecați de România și români. Unele întâlniri de genul acesta le-am experimentat pe propria piele (cu italieni, spanioli, americani și niște nemți acolo). Alte ”întâlniri” au avut loc în blogosferă: din nou, cu bune și rele…

Fată/băiat de treabă sau mai știi să zici și NU?!

Imagine
Mă credeți sau nu, dar mult timp cred că am fost ”idioată” (a se citi fată de treabă, ajutam pe toată lumea și tot eu mi-o luam după aceea).
Chiar nu mai înțeleg. Dacă vrei să ajuți pe cineva, ești luat de prost/proastă sau fraier/fraieră. De unde și până unde?! Dacă ești bun și ajuți lumea (persoanele din jurul tău) nu se mai consideră a fi o calitate, ci un defect ce trebuie exploatat?
Ei bine, eu așa am înțeles din experiențele trăite până acum. Dacă tot e fraier/fraieră, de ce să nu profităm nițel? Astfel că tu le întinzi mâna în ajutor, iar ei te iau cu totul. În fața ta apar ca niște mielușei duși la tăierie...ce se întâmplă după ce i-ai ajutat și ai plecat la ale tale? Oare chiar gîndesc: uite încă un fraier! Poate.
Până în prezent, toată lumea mă considera o Nice Girl (o fată de treabă) - ”te ajută dacă poate și are cu ce”, ceva de genul acesta. Ajutorul a fost de multe feluri și nu mă refer numai la cel material. Spuneam DA din milă, de teamă de a nu jicni persoana din fața …

Cred că mi-a scăzut IQ-ul după 3.54 minute

Imagine
Doamne! Și când credeam și eu că s-a terminat cu Gangnam Style, Flashmob-urile ciudate și nu prea bine regizate/ filmate, apoi miile de Harlem Shake-uri ... uite că mai apare unul: Gentleman - din partea aceluiași domn cu Gangnam și ”horse riding dance.”
Cred că am tâmpit pe loc! Primul minut doar pentru a vedea ce se întâmplă, pentru ce atâta tevatura .... Următoarele doar ca o pedeapsă pentru stupizenia mea.
Cică se numește ”the arrogant dance”; apar cam aceleași personaje ca și în ultimul mare ”hit” al lui PSY, plus domnișoarele bine făcute și sumar îmbrăcate care îl acompaniază.
Pentru o țară nu foarte permisivă la multe lucruri ce țin de comportamentul social și familial, genul acesta de videoclipuri pare foarte răspândit.
Without further ado, ”clătiți-vă” ochii .... poate și creierele!PS.: Acum mor de rușine - 2 vizualizări sunt ale mele (nu din vina mea, jur! .... prima dată am închis fereastra .... trebuia totuși să vă arăt și vouă, nu?)

Ca să râdem!

Imagine
Azi noapte nu aveam somn. Astfel că pe la ora 02.35 (da, da, noaptea ...sau dimineața, cum vreți) citeam prima glumiță din cele ce urmează. Toate sunt adunate de pe Facebook, de pe diferite pagini ale prietenilor.
-Cine ești?-Creierul tău. Am aflat că te-ai îndragostit Și am intrat să- mi iau rămas bun de la tine!
Gazda către oaspete:- Vă servesc cu un pahar de coniac sau cu o cana de ceai?- Mai bine cu o cană de coniac.
Un tânăr întreabă la TV într-o emisiune ce punea accent pe dezvoltarea tehnologiei:-Având în vedere dezvoltarea televiziunii, credeți că e posibil ca aceasta să înlocuiască treptat ziarele?Moderatorul emisiunii, vizibil distrat, răspunde:-Nu se poate deoarece, până acum, nimeni nu s-a șters la fund cu antena de la televizor!
Alooo… iubito, în ce ești acum îmbracată?- Doar într- o pereche de chiloței roz.- Wow… vreau mai multe detalii…- 80% bumbac, 20% poliester.
Un om trece pe lânga un bețiv și îl întreabă:- De ce bei măi, omule?- Ca să- mi înec amarul.- Și, l- ai înecat?…

Ascultă-mă cum ascultăm ploaia

Imagine
Ascultă-mă cum ascultăm ploaia                                                                     Octavio Paz          Ascultă-mă cum ascultăm ploaia,          nici prea atentă, nici distrată,                paşii uşori, picuraţi,          apă care este aer, aer care este timp,          ziua ezită să plece,          noaptea nu a venit încă,          chipuri ale ceţii          la colţul străzii,          chipuri ale timpului          la colţul aceste fraze,          ascultă-mă cum ascultăm ploaia,          fără să mă asculţi, ascultă-mă vorbind          cu ochii deschişi spre înăuntru,          adormită, cu toate simţurile treze,          ploaie, paşii uşori, rumoare de silabe,          apă şi aer, cuvinte fără greutate:          ceea ce am fost, ceea ce sunt,          zilele şi anii, această clipă,          timp fără greutate, apăsare enormă,          ascultă-mă cum ascultăm ploaia,          asfaltul umed luceşte,          ceaţa se ridică şi merge,          noaptea se deschide şi mă …